„Caragiale, uitat de ziua lui...
... Nicio instituţie din România nu a organizat vreo manifestare dedicată zilei de naştere a autorului «Scrisorii pierdute», venit pe lume la 1 februarie 1852.”
Ce să le faci, nene Iancule?
Așa-i când te naști în(tre) Haimanale... pe stil vechi, și mori, între străini, pe stil nou...
Ce să le faci, nene Iancule?
Așa-i când te naști în(tre) Haimanale... pe stil vechi, și mori, între străini, pe stil nou...
4 comentarii:
La Balul Bobocilor pentru toţi elevii Liceului "Regina Elisabeta" din Bucureşti au fost prezentate câte o scenă din "O noapte furtunoasă" şi din "D'ale caranvaluilui" pe lângă altele din "Gaiţele" de Al. Kiriţescu.
Scena cu vitrionul englezesc şi ingenioasa dezarmare a Miţei Baston de către Bibicul Nae Girimea a fost aplaudată. Iar actorii concurenţi au ieşit la urmă miss şi mister.
A fost în seara zilei de 27 ianuarie, la clubul Lira din Bucureşti. Nu este cine ştie ce, însă iată că o sută şi ceva de oameni, cadre didactice, pedagogi, bucătărese ale internatului, elevii noştri l-au omagiat cu mult talent pe Caragiale jucând şi din două piese ale sale, cam vreo 25 de minute în total. Am spălat noi ruşinea!
Dragoş V.
Despre plurivalența creației lui nea Iancu am mai auzit câte ceva, da' să fie interpretat chiar la Lira... bucureșteană n-aș fi crezut...
S-a luat pauză în 2010, un moment de reculegere la ziua de venire printre Haimanale a lui nenea Iancu, pentru că la anul, în 2011, va fi comemorarea sa centenară - a înscrierii printre Statornici!
Scuze pentru orientala deformare neintenţionată a titlului pentru ultima comedie scrisă de I.L. Caragiale, din comentariul anterior.
„Înscrierea printre Statornici" e un eu/ro/femism plăcut percepţiei mele.
Singură problemă e că „la anul" vom scrie... 2012.
În privinţa titlului în discuţie, dacă tot s-a greşit, eu aş fi preferat... car navalul lui. Ştiţi voi cui...
Trimiteți un comentariu