ultimele noutăţi... primele antichităţi...


luni, 30 martie 2009

TEZAUR, TE APĂR, TE-NCÂNT...
... inepuizabilul şi mereu surprinzătorul tezaur naţional a mai îmbrăcat o formă cu fond: de la CLOŞCA CU PUII DE AUR a virat înspre PLEAŞCA CU PUIU DE AUR...
n
Nu ştiu exact unde şi cât ar trebui accentuate numele Popoviciu şi Lificiu, cert este însă că amândoi par a avea câte ceva a ne spune în aceste zile de iarnă care ne tot joacă în prelungiri.
Situaţia d-lui Popoviciu ne reaminteşte zicala potrivit căreia „Nu aduce banul câte poate duce ceasul.“ Evident, dacă ceasul este suficient de rău.
Venind vorba de ceas, ajungem şi la „Ora Pământului“, un ceas eminamente bun. Un ceas – cel puţin în acest an – tocmai bun pentru a reflecta la încălzirea globală şi îngheţarea locală. A salariilor. Şi nu numai! Nu numai, deoarece dl. Lificiu (supra) veghează, energ(etic) reglementează şi se (par)lamentează.
Dl. Lificiu prezidează ANRE, ceea ce înseamnă că deţine o poziţie din care ar fi putut să ne bagoslovească, dispunând scăderea preţului gazului natural cu câteva procente. Dar nu, dl. Lificiu se abţine tare şi, mai degrabă ne va da Domnul mintea românului cea de pe urmă, decât va renunţa dumnealui la acoperirea „costurilor din urmă“...

Niciun comentariu: